XYLITOL BONBON


A látszatát is el szeretnénk kerülni annak, hogy a “Xylitol Functional Drops” hagyományos (cukorrépából, cukornádból készült) cukor, ezért új termékünket Xylitol bonbonnak kereszteltük, amely egyébként a német és francia elnevezést is követi. A Xylitol bonbon a már jól bevált és ismert Xylitol rágógumik német gyártójának, a Hager Werken új terméke és három ízben kapható: sárgadinnye, cseresznye, mentol

  • A Xylitol bonbon 100% természetes xilittel van édesítve, egy-egy drazsé 2g xilitet tartalmaz
  • A Xylitol bonbon azoknak is biztosítja a xilit fogszuvasodást gátló hatását, akik a rágógumit esetleg nem kedvelik
  • A Xylitol bonbon segít a fogzománc ásványi anyagokkal történő újraépítésében
  • Frissítő, üdítő ízekben – a drazsé szopogatás közben teljesen feloldódik a szájban
  • Ösztönzi a nyáltermelést – szájszárazság (xerostomia) esetén ideális
  • Cukorbetegek is fogyaszthatják előírt étrendjük keretében
  • Glutén, aszpartam, laktóz és szorbitmentes termék.

Egy zacskóban 26 db egyenként csomagolt drazsé van.

Gyakori kérdések

  • Mi a xilit (angolul – xylitol)?

    A xilit 100%-osan természetes anyag, egy természetes édesítő (cukoralkohol), amely rostos növényekben, bogyókban, gyümölcsökben, zöldségekben és gombákban is megtalálható. Az emberi szervezetben is fellelhető: Az átlagos felnőtt napi 15g xilitet termel az anyagcsere során.
    A tiszta xilit kristályos szerkezetű, megjelenésre és ízre is a cukorrépából vagy cukornádból készült étkezési cukorhoz hasonlít. Azonban a hagyományos étkezési cukortól eltérő atomszerkezete és tápértéke miatt “cukormentes” édesítőszernek számít.

  • Miért jó a xilittel édesített Xylitol bonbon?
    A xilit a szájüregben fejti ki leghatásosabban nemzetközi tanulmányokkal megerősített jótékony hatását, amit jelentősen fokoz és javít a szopogatás és az azzal együtt járó megnövekedett nyáltermelés folyamata. A xilit-szopogatás-intenzívebb nyáltermelés hármasa együtt segít a fogszuvasodás megakadályozásában, a lepedékképződés megelőzésében és a fogzománc ásványi anyagokkal történő megerősítésében. A Xylitol bonbon aktívan, megelőző jelleggel segít szájhigiéniánk megőrzésében.

  • Miben különbözik a xilit a többi édesítőtől?
    A xilit teljesen természetes anyag, nem mesterséges-szintetikus mint az aszpartam, a sucralose és a Splenda®. Kémiai szempontból a xilit abban különbözik más édesítőktől, mint a szorbitol, fruktóz és glukóz, hogy molekulája nem hat, hanem öt szénatomot tartalmaz. A szájban lévő legtöbb baktérium nem tudja lebontani a xilitet.
    A xilit az étkezési cukorral összehasonlítva 40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz.

  • Biztonságos a Xylitol?
    Igen! Az ENSZ Egészségügyi Szervezete, a WHO 1983-ban megerősítette, hogy a xilit biztonságos édesítőszer. Az Európai Unió Élelmiszer Biztonsági Hatósága 2009-ben tette közzé állásfoglalását, hogy a 100%-os xilittel
    édesített bonbon, mint a Xylitol hozzájárulnak a fogak egészségének megőrzéséhez, különösen
    ajánlottak gyermekeknek. (Official Journal of the European Union 2009.10.30.)
    A Xylitol bonbon aszpartam, szorbitol, laktóz és gluténmentes termék.

  • Fogyaszthatják-e cukorbetegek a Xylitolt?
    Igen, meghatározott étrendjük keretében. A szervezetnek nincs szüksége inzulinra a xilit lebontásához.
    Ezért a xilit a hagyományos étkezési cukornál alacsonyabb glikémiás válaszreakciót vált ki.
    Természetesen, ha Ön cukorbeteg, rendszeresen konzultáljon orvosával és táplálkozási tanácsadójával.

  • Hogyan segít a Xylitol a fogszuvasodás megelőzésében?
    A szájban található baktériumok a (hagyományos étkezési) cukorral táplálkoznak és ez segíti elő
    szaporodásukat. Amint a baktériumok megemésztik a cukrot, sav keletkezik és ez a sav okozza a
    fogszuvasodást. A “savas támadás” az étkezést követő félórában jelentkezik.
    A Xylitol használata elállítja a “savas támadást”. Sőt, mivel a baktériumok nem tudják megemészteni
    a xilitet, szaporodásuk lecsökken, számuk akár 90%-kal is visszaeshet. A savtermelés csökken,
    a szájüreg pH értéke kiegyensúlyozott, a fogak zománcrétege pedig ép marad.

  • Igaz, hogy a Xylitol fogyasztása segíthet a középfülgyulladás megelőzésében?
    Valóban, nemzetközi kutatások és vizsgálatok megerősítik, hogy a Xylitol fogyasztása jelentősen csökkentheti
    egészséges gyermekek esetében a középfülgyulladás előfordulását. A tanulmányok megerősítik,
    hogy a xilit rendszeres fogyasztása hatékonyan csükkenti a Streptococcus mutans baktériumok számát,
    amelyek nemcsak a fogszuvasodásért, de a középfülgyulladásért is felelősek. Nemzetközi statisztikák
    azt mutatják, hogy 5 éves koráig minden gyermek legalább egyszer átesik középfülgyulladáson.

  • Mennyi Xylitol bonbont fogyasszak?
    Javasolt fő étkezések után fogyasztani: Felnőtteknek napi 4, gyermekeknek napi 2 drazsét.
    A xilit túlzott fogyasztása hasmenést okozat.

Xylitol Bonbon – Az okos édesség!
Szilassy Kft. © Minden jog fenntartva. 2018